23-35 вересня в Міжнародному виставковому центрі працював Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки «IFFIP-2020». У його рамках відбулися Міжнародна виставка «Хлібопекарська та кондитерська індустрія-2020» і, за підтримки Всеукраїнської асоціації пекарів та компанії «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», конференція «Сучасний стан і вимоги законодавства до виробництва хлібопекарської галузі».
Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анна Грищенко зі студентами відвідала виставку, на якій була можливість поспілкуватися з представниками компаній-виробників обладнання для хлібопекарської та кондитерської промисловості, дізнатися про новинки ринку, а також ознайомитись із переможцями Конкурсу на кращу хлібобулочну продукцію та упаковку серед виробників хлібопекарської продукції. Цікавою була інформація про нові тенденції виробництва шоколадних цукерок ручної роботи, способів приготування та подачі холодних кавових напоїв. Приємно відзначити, що серед представників компаній було багато випускників нашого університету.
Професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова взяла участь у конференції, яку урочисто відкрили президент Всеукраїнської асоціації пекарів (ВАП) Олександр Тараненко і директор виставки Олександр Баталов.
На конференції жваво обговорювали доповіді співзасновника HD-Group, віце-президента ВАП Бориса Шестопалова, засновника СЕО «Хорошоп» Ігора Стольницького, головного аудитора ТОВ «ДКС СЕРТИФІК Україна» Тараса Огаркова, завідувача сектору наукових основ міжнародних регуляторних актів у сфері харчової та хімічної безпеки ДП «Науковий центр харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя» Сергія Колесника, директора з якості Шевченківського заводу продтоварів Світлани Фесенко, редактора журналу «Упаковка» Валерія Кривошея. Доповідачі приділили увагу сучасному стану і розвитку хлібопекарської галузі, тенденціям серед світових виробників, автоматизації оптових продажів хлібобулочної продукції в онлайні, впровадженню та функціонуванню системи НАССР, оновленню нормативно-правової бази щодо харчових продуктів, маркуванню продукції згідно з національним і міжнародним законодавством, новим тенденціям у сфері пакування для харчових продуктів.
Безумовно, участь у таких заходах – це прекрасна нагода поспілкуватися з фахівцями та поповнити скарбничку знань, дізнатися про новини та тенденції на ринку, щоб у подальшому впроваджувати в навчальний процес.