Що таке EFFoST?
Європейська федерація харчової науки і технології (EFFoST) є некомерційною асоціацією, яка об’єднує організації харчової науки і технології в Європі, зі сходу на захід та з півдня на північ. EFFoST це європейська група Міжнародної спілки з харчової науки і технології (IUFoST), яка в свою чергу є повноправним членом Міжнародної ради з науки (МРН), наукової організації Об’єднаних Націй (ООН).
EFFoST переслідує такі цілі:
- Розвивати більш тісні контакти між виробниками продуктів харчування і дистриб’юторами, університетами та дослідницькими інститутами.
- Сприяти поліпшенню передачі технологій починаючи від ідеї і до промислового використання для поліпшення конкурентоспроможності Європи.
- Сприяти безперервнсті професійного розвитку і освіти передового досвіду в рамках харчової науки і технології.
- Гармонізація законодавства в області харчової промисловості та приведення у виконання програм по всій Європі.
- Підтримка спільної мережі (дослідницьких) організацій в рамках Європейської харчової промисловості, спрямованої на співпрацю і “обмін знаннями”.
- Розробка публікацій, а також організація заходів промислової значимості, в тому числі законодавство і практика його застосування.
Діяльності EFFoST координуються Виконавчим комітетом та його членами з промисловості, наукових кіл та уряду. Виконавчий комітет звітує перед Генеральною Асамблеєю. Члени Генеральної Асамблеї це делегати, які призначаються національними органами дотримання IUFoST і EFFoST. EFFoST Секретаріат виконує і підтримує рішення, прийняті Виконавчим комітетом.