Кафедра готельно-ресторанної справи активно залучає зовнішніх стейкхолдерів до навчального процесу.
Цього разу на запрошення асистентки кафедри Маріанни Маршаленко до проведення лабораторних занять із дисципліни «Основи гостинності» для здобувачів вищої освіти англомовної групи ГС-1-9а долучився Юрій Новиков – шеф-кухар готелю «SportHotel am Semmering» (Австрія), з яким співпрацює випускова кафедра. Заняття відбувалися у режимі відеоконференції, а гостьовий лектор був на зв’язку із відомого гірськолижного курорту Земмерінг в Австрії.
Під час заняття студенти закріпили теоретичний матеріал і наочно ознайомилися з різноманітним видом посуду та столових приборів. Зокрема, шеф-кухар продемонстрував кожний вид приборів, яким користуються у закладі ресторанного господарства при готелі; ознайомив із асортиментом столового посуду; розповів, де і як замовляють посуд; які каталоги від виробників використовують кухарі для вибору посуду; як не придбати підробний посуд дорогих брендів; про особливості декорування столів для різноманітних заходів; підхід до подання страв і сервірування столів під час обслуговування заходів із дітьми та багато іншого.
Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вдячні шеф-кухарю Юрію Новікову за можливість набути практичних навиків із підбору столового посуду і приборів у закладах ресторанного господарства.
Здобувачі вищої освіти щиро вдячні за залучення до лабораторних занять закордонного фахівця-практика викладачці кафедри готельно-ресторанної справи Маріанні Маршаленко.