Програма |
Еразмус+
|
Категорія проекту | Жан Моне Модуль
|
Назва проекту | Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції |
Період реалізації проекту | Грудень 2020 – грудень 2023
|
Цілі та завдання проекту | Головна мета Модулю це зосередження на процедурах та практиках Європейського союзу щодо виробництва харчових добавок, використання добавок в безпечних кількостях, контролю за їх використанням та імплементації таких практик в Україні. Головними задачами Модуля є підвищення обізнаності студентів в ключових питаннях політики Європейського Союзу щодо використання харчових добавок в різних галузях харчової промисловості та трансформувати знання в практичні підходи контролю їх якості та забезпечення безпечного їх використання, визначення їх якості та безпечності, маркування, контролю вмісту у харчових продуктах, кращих практик застосування з метою підвищення якості продукції та ефективності виробництва харчових продуктів. Цей проект буде першим навчальним курсом для Магістрів з харчових технологій в Національному університеті харчових технологій, що буде покликаний на вивчення найкращих практик Європейського Союзу щодо безпечного застосування харчових добавок та ефективного використання у виробництві.
До участі у проекті буде залучено здобувачів вищої освіти двох освітніх програм. |
Цільова група | Здобувачі вищої освіти ОС «Магістр», неакадемічна наукова спільнота, зацікавлені представники громадських організацій, компаній, промислових підприємств. |
Види діяльності | Університетські лекційні курси, літні школи, підтримка сайт проекту. |
Очікувані результати | Покращення обізнаності магістрантів щодо політики Європейського Союзу у сфері харчових добавок. Сприяння імплементації директив ЄС в харчовій промисловості та євроінтеграції України. Поширення ідей модуля серед неакадемічної спільноти, а саме представників законодавчих організацій, фахівців промисловості, громадських об’єднань та громадських організацій, широкого загалу споживачів. |
Жан Моне Модуль FoodAdditives (# 620521-EPP-1-2020-1-UA–EPPJMO–MODULE)
Сайт проекту http://additive.nuft.edu.ua/